Kennis & blogs

Zonnepanelen voor eerste ‘Tiny House met Aandacht’!

Zonnepanelen voor eerste ‘Tiny House met Aandacht’!

Binnenkort zal het eerste Tiny House met Aandacht gebouwd worden. Een mooi initiatief om jongeren vanuit de jeugdzorg te helpen zelfstandig te wonen. We zijn dan ook blij dat wij de zonnepanelen voor de eerste woning mogen schenken!

Tiny House met Aandacht is een variant op het project Kamers met Aandacht, geïnitieerd door Kamers met aandacht, WIJ 3.0 en ADSU. Zij zetten zich in om jongeren op positieve wijze te helpen in hun weg naar zelfstandigheid vanuit de jeugdzorg. De kamers, en binnenkort dus ook kleine woonunits, zijn bedoeld voor kwetsbare jongeren voor wie geheel zelfstandig wonen om diverse redenen nog nét een stap te ver is.

De woonunits worden duurzaam gebouwd, geplaatst en onderhouden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor de eerste pilot, die in 2021 uitgevoerd zal worden, levert Op 4 tot 6 zonnepanelen met als doel een volledig energie neutrale woning. De woningen worden geplaatst in particuliere tuinen van mensen die zich aanmelden voor dit initiatief. 

We kijken uit naar de bouw van het eerste Tiny House met Aandacht en hopen op een zonnig en opgewekt vervolg van dit initiatief.

Lees meer over het project op www.kamersmetaandacht.nl

*Foto gemaakt door: Willem Jan Ritman

Meer weten? neem dan
contact op.
06 - 147 009 23