Kennis & blogs

De week van de marketing

Het is eindelijk zover: de week van de duurzaamheid! We keken er al weken naar uit om eens goed te gaan genieten van een weekje rust. We vinden dat we dat wel verdiend hebben na een jaar hard werken. Deze week vlees, toch maar even die Ferrari huren en lekker scheuren net over de grens? We kunnen niet wachten.

Klinkt dit gek? Een bedrijf dat streeft naar een toekomstwaardige wereld, dat in deze week juist vlees eet en uitlaatgassen de lucht in pompt? Waar collega’s het hele jaar door letten op het energieverbruik en plots een week de verwarming vol aanzetten? Wij vinden eigenlijk van niet (ook al doen we dat natuurlijk niet écht). Wij vinden het gek dat er één week uitgeroepen is om duurzaam te doen, terwijl het hele jaar de norm zou moeten zijn.

Ondertussen poppen om ons heen de eerste initiatieven over de week van de duurzaamheid al op. We zien de mooiste ideeën voorbijkomen. Wie is hier haantje de voorste? En wie heeft er al de meeste volgers? Allemaal mooie beloftes maar wij vragen ons af wat er met al die initiatieven na de week van de duurzaamheid gebeurt, hebben we dan ons vinkje gezet en kunnen we weer verder met ‘normale dingen’? Het lijkt alsof de week van de duurzaamheid een week van de marketing is geworden.

Waarom zijn we met z’n allen niet het hele jaar door bezig met duurzaamheid? Dan hebben we de week van de duurzaamheid niet eens meer nodig. Het wordt dan net als afvallen, met af en toe een stopweek om jezelf te belonen voor al dat goede werk. Zo bereiken we samen veel meer positieve impact. Hoe mooi zou het zijn als heel Nederland werkelijk haantje de voorste zou zijn met verduurzamen? Wij, van Slim Opgewekt, zouden dan niet meer nodig zijn. Stiekem vinden wij ons werk erg leuk en willen we liever niet zonder. Wij zijn namelijk een enthousiaste groep mensen met een hart voor een beter en toekomstbestendig Nederland. Een Nederland dat over duizenden jaren nog kan voortbestaan, met meer respect voor mens, dier, natuur en aarde. Daarom zijn wij hier niet alleen tijdens de week van de duurzaamheid mee bezig, maar juist het hele jaar.

Helaas is verandering, zoals je wellicht al weet, lastig: doorgaan zoals je gewend bent is makkelijker. Het duurt gemiddeld wel 6 weken voor een nieuwe routine in je systeem zit. Is ons werk toch nog hard nodig!

Om je inspiratie te bieden om een heel jaar duurzaam bezig te zijn, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Zet je verwarming thuis lager. Mocht je het alsnog koud hebben dan kun je die ene oerlelijke trui aantrekken die je tijdens de kerst tevoorschijn haalt. Zie hier een linkje naar een paar prachtige juweeltjes
  • Corona heeft ons massaal aan het klussen gezet. Als je al zo goed bezig was, overweeg dan ook eens om je huis wat verder aan te pakken door deze te isoleren. Daar gaan je maandlasten op de energierekening ook nog van omlaag.
  • Spullen kopen draagt enorm bij aan de CO2-uitstoot op aarde, kijk daarom eens naar vintage spullen. Verkoop je kleding via Vinted, een super app om je oude kleding een nieuw leven te gunnen. Speur eens op marktplaats, daar vind je hele mooie dingen voor in huis. Wil je toch echt wat nieuws? Koop dan iets wat minder trendgevoelig is en langer meegaat. Dan geniet je van kwaliteit, met oog voor het milieu.
  • Afval scheiden klinkt vast al bekend in de oren, maar wist je al dat je je GFT-afval kunt omzetten naar compost door middel van een wormenbak? Een wormenbak bevat jouw eigen privéleger aan wormen dat het afval voor je verwerkt. Het heeft geen nare luchtjes zoals bij een Gft-container én je creëert de perfecte tuinaarde voor binnen- en buitenplanten. Dus vaarwel pesticiden en hoera voor de natuur! Hoe? Lees onze blog of check deze link waar je een wormenbak kunt aanschaffen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om te besparen. Mocht je zelf goede ideeën hebben dan zijn wij uiteraard erg benieuwd en kun je contact met ons opnemen.

En oké, wij willen natuurlijk ook een klein beetje aandacht met dit artikel. Want net als een slechte gewoonte konden we het toch niet laten om iets van ons te laten zien tijdens de week van de duurzaamheid. In de nabije toekomst hopen wij dat het de week van de duurzame stop wordt, omdat we het hele jaar door al goed bezig zijn!

Meer weten? neem dan
contact op.
06 - 817 911 58